1. oktobar 2024 17:47

Svečano obeležen početak nove akademske godine na Alfa BK Univerzitetu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Svečano obeležen početak nove akademske godine na Alfa BK Univerzitetu

Foto: TANJUG/ALFA BK UNIVERZITET/ UROŠ MARKOVIĆ

BEOGRAD - Na Alfa BK Univerzitetu danas je svečano obeležen početak nove akademske godine, kome su prisustvovali studenti, profesori i gosti, saopštio je Univerzitet i naveo da ova obrazovna institucija više od tri decenije predvodi privatno obrazovanje u Srbiji.

Obraćajući se prisutnima rektor Univerziteta, prof. dr Jovan Veselinović poželeo je dobrodošlicu 31. generaciji brucoša i istakao da je Alfa BK Univerzitet, kao prvi privatni univerzitet na ovim prostorima, tokom tri decenije postojanja izgradio mrežu od preko 30.000 diplomiranih stručnjaka, menadžera, diplomata, ekonomista, poliglota i inženjera, koji su znanja stekli u ovoj obrazovnoj ustanovi.

„Naš Univerzitet nije samo mesto učenja, već je i rasadnik ideja, vizije i budućih lidera”, naglasio je on.

Temelje Univerziteta je postavila i njegov kontinuirani razvoj omogućila porodica Karić a na svečanosti se obratila i osnivač Univerziteta Braća Karić i počasna predsednica Fondacije Braća Karić Milanka Karić.

"Posvećenost obrazovanju i razvoju mladih stručnjaka jeste temelj našeg Univerziteta, a mi smo tu da obezbedimo najviše standarde obrazovanja", istakla je ona i pozvala studente da iskoriste sve mogućnosti koje im Univerzitet pruža.

Podsetila je na početke i prve korake u privatnom visokom obrazovanju pre više od tri decenije i navela da je vizija njenog supruga i osnivača Alfa BK Univerziteta Bogoljuba Karića rođena pre više od 30 godina, kada niko nije razmišljao o privatnom obrazovanju.

"On je želeo da omogući svim studentima koji nisu imali novca da studiraju i inostranstvu da dobiju vrhunsko privatno obrazovanje u svojoj zemlji. To je bio korak ispred vremena, i evo i danas vidimo da je to bila prava vizija puta kojim treba da idemo", istakla je ona.

Okupljenima se obratio i predsednik Studentskog parlamenta Alfa BK Univerziteta Teodor Vukelić, koji je pozdravio kolege i poželeo im sreću u novoj akademskoj godini.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su i dekani i profesori pet fakulteta Univerziteta, koji su spremni da svojim studentima ponude najbolju podršku u ostvarivanju njihovih akademskih ciljeva.

Sa najboljim programima i jasnom vizijom, Alfa BK Univerzitet nastavlja da inspiriše i oblikuje budućnost generacija koje će svojim znanjem i sposobnostima menjati svet, navodi se u saopštenju Univerziteta i dodaje da sve informacije o ovoj obrazovnoj ustanovi mogu da se nađu na adresi alfa.edu.rs.