3. oktobar 2024 14:19

Ministar Ristić razgovarao sa Dirom i Salamneh o unapređenju oblasti javnog informisanja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Ristić razgovarao sa Dirom i Salamneh o unapređenju oblasti javnog informisanja

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić sastao se danas u Beogradu sa konsultantom i nekadašnjim zamenikom generalnog sekretara Međunarodne federacije novinara Džeremijem Dirom i sa konsultantom u Međunarodnoj federaciji novinara Nisrin Salameh.

Tokom razgovora razmatrane su teme od posebne važnosti za dalje unapređenje oblasti javnog informisanja, a posebno je bilo reči o nužnosti otpočinjanja socijalnog dijaloga unutar medijske zajednice, sa posebnim akcentom na unapređenju radno–pravnog i materijalnog položaja zaposlenih u medijima, pre svega u javnim medijskim servisima.

Ristić je goste upoznao sa zakonodavnim okvirom i brojnim aktivnostima koje Ministarstvo sprovodi u okviru procesa dijaloga sa partnerima na medijskoj sceni koji za cilj ima postepeno i kontinuirano unapređenje najznačajnijih aspekata unutar oblasti javnog informisanja, kao i sa do sada postignutim rezultatima.

Gosti su pozdravili su dosadašnje aktivnosti Ministarstva koje su označili ispravnim i pravovremenim.

Sagovornici su postigli visok stepen saglasnosti u vezi sa navedenim temama i ukazali na značaj intenziviranja saradnje Ministarstva i Međunarodne federacije novinara.