24. februar 2023 15:12

U Vršcu posađeno 100 četinara dobijenih nakon akcije DDOR-a

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

VRŠAC - Direktor filijale DDOR u Vršcu Vladimir Ćapina i član gradskog veća zadužen za resor poljoprivrede i zaštite životne sredine Slobodan Jovanov posadili su danas na Gradskom Jezeru u Vršcu, sadnice četinara nabavljenih nakon akcije DDOR osiguranja "Za šumu u tvom kraju".

“Danas smo u Vršcu i danas će biti posađeno 100 sadnica i nadamo se da će oplemeniti naše jezero”, rekao je Vladimir Ćapina za Tanjug.

Service Photo Gallery

On je dodao da je DDOR osiguranje društveno odgovorna firma, koja se trudi da pomaže kulturi, umetnosti i obrazovanju u gradovima u kojima posluje.

Prethodno je, kako je naveo, pet gradova dobilo sadnice, a to su Novi Sad, Zrenjanin, Subotica, Sremska Mitrovica i Smederevo.

“Sadašnja akcija "Za šumu u tvom kraju" krenula je pre šest meseci. Od svake eko DDOR polise, odvaja se određen iznos koji je namenjen za sadnice”,dodao je Ćapina i zahvalio se gradu Vršcu i Javnom komunalnom preduzeću na pomoći da sprovedu ovu akciju.

Član gradskog veća zadužen za resor poljoprivrede i zaštite životne sredine Slobodan Jovanov, zahvalio se kompaniji DDOR osiguranja na ovoj akciji i pozvao ostale kompanije i preduzetnike da organizuju slične akcije kojima će se njegov grad rado odazvati.

U poslednje tri godine, ovo je drugi put da Vršac pošumljava Gradsko Jezero.

“Pre tri godine smo pošumljavali zajedno sa mesnom zajednicom, oko sportskog terena sa lišćarima, a evo sada sa DDOR kompanijom pošumljavamo sa četinarima, tako da će ovi četinari poboljšati pejzažnu arhitekturu i ambijent samog jezera”, zaključio je Jovanov.