4. mart 2023 11:58

AMSS: Izmene u saobraćaju zbog radova na putevima

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/JAROSLAV PAP, ilustracija

BEOGRAD - Prema informacijama AMSS, do 1. maja će biti obustavljen saobraćaj zbog radova na izgradnji nove kružne raskrsnice i pristupnih saobraćajnica između državnog puta I B reda broj 27 i državnog puta I A reda broj 2, a petlja Lajkovac kao i naplatna stanica biće zatvorene za saobraćaj.

Alternativni putni pravac iz smera Čačka prema Lajkovcu i Valjevu je petlja Ljig, a iz smera Beograda je petlja Ub.

Od petlje Ljig prema Lajkovcu i Valjevu preusmerenje saobraćaja vršiće se preko državnih puteva koji prolaze kroz naseljena mesta Ljig i Ćelije.

Od petlje Ub prema prema Lajkovcu i Valjevu preusmerenje saobraćaja vršiće se preko državnih puteva koji prolaze kroz naseljena mesta Ub i Slovac.

Do 15. marta od 10 do 15 časova izvodiće se radovi na zameni elastične odbojne ograde u razdelnom pojasu na delu auto -puta E-75 , na deonici petlja

Paraćin - petlja Ražanj u smeru ka Nišu.

Saobraćaj će se odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom dok će preticajna traka biti zatvarana za saobraćaj najviše u dužini od oko 600 metara.

Do 6. marta biće izmenjen režim saobraćaja na delu auto-puta E-75 između petlje Ražanj i petlje Pojate, u smeru ka Beogradu zbog izvođenja završnih radova.

U nastavku neposredno pre isključenja na odmorište Pojate iz smera Niša, za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna saobraćajna traka.

Leva kolovozna traka (smer Niš – Beograd) otvara se za saobraćaj nakon što su završeni radovi na rehabilitaciji kolovozne konstrukcije.

Do 6. marta biće izmenjen režim saobraćaja na delu auto-puta E-75 između petlje Pojate i petlje Ražanj, u smeru ka Beogradu zbog izvođenja završnih radova na ugradnji ivičnjaka.

Za saobraćaj je zatvorena zaustavna saobraćajna traka.

Leva kolovozna traka (smer Niš – Beograd) otvorena je za saobraćaj, nakon što su završeni radovi na pojačanom održavanju.

AMSS je saopštio da se produžavaju radovi do 31. mata na pojačanom održavanju državnog puta I B reda broj 33, na deonici Negotin (Radujevac) - državna granica SRB/BUG (Mokranje).

Tokom izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Izmenjen je režim saobraćaja zbog radova na državnom putu II A reda broj 127, deonica Putinci - Stara Pazova - Stari Banovci, u Staroj Pazovi.

Za vreme izvođenja radova, vozila iz smera Stare Pazove prema Golubincima, posle prelaska mosta skreću desno i prate privremenu saobraćajnu signalizaciju, prolaze ispod mosta desno i dalje servisnom saobraćajnicom pored mosta i državnog puta do ponovnog uključenja na državni put.

Iz suprotnog smera koristi se isti pravac kretanja vozila, navedeno je u saopštenju.