8. mart 2023 13:01

Agencija za bezbednost saobraćaja dodelila plakete ženama koje su najviše doprinele bezbednosti saobraćaja

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BEOGRAD - Povodom Međunarodnog dana žena, Agencija za bezbednost saobraćaja (ABS) dodelila je danas plakete damama koje su najviše doprinele bezbednosti saobraćaja u prethodnom periodu.

Plakete je dobilo 12 žena, među kojima i ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić, studentkinja prorektor Univerziteta u Beogradu Ana Grčić.

Intext service Video

V.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović čestitao je svim ženama 8. mart i dodao da su plakete uručene ženama koje predano i kvalitetno rade svoj posao, a posvećuju pažnju i bezbednosti saobraćaja.

"To su dame koje pored svog posla i toga što vode neke institucije i organizacije vreme posvećuju bezbednosti saobraćaja i to je razlog što su im uručene plakete u nadi da ćemo u budućnosti unaprediti našu saradnju", rekao je Stamatović za Tanjug.

Service Photo Gallery

On je naveo da na osnovu analiza Agencije za bezbednost saobraćaja oko 35 odsto žena u Srbiji čine vozači te da su one bezbedniji učesnici u saobraćaju.

"Ovom prilikom želimo da ohrabrimo i podržimo sve dame kako bi sve više učestovale u saobraćaju i bile vozači", rekao je Stamatović.