9. mart 2023 16:41

Sanira se arteski bunar u Bečeju iz kog curi gas, uvedena vanredna situacija

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/Theeraphong, ilustracija

BEČEJ - U Bečeju je u toku sanacija starog arteskog bunara na uglu Ulice Nikole Tesle i Republikanske iz koga je počeo da curi gas nakon saobraćajne nezgode koja je pomerila statiku cevi, a koja nije tolika da bi mogla da bude štetna po zdravlje ljudi.

Kako prenosi RTS štab za vanredne situacije Bečeja uveo je vanrednu situaciju na delu teritorije gde je havarija.

Dodaje se da sanaciju bunara, uz adekvatnu opremu, obavljaju radnici NIS-a, a donet je i veliki ventilator koji bi razduvavao štetni gas ukoliko se pojavi tokom izvođenja radova.

Ekipe NIS-a pomažu u sanaciji bunara

Specijalne ekipe Naftne industrije Srbije (NIS) stigle su u Bečej kako bi pomogle specijalnim jedinicama za vanredne situacije u sanaciji kvara na arteškom bunaru.

Kako se navodi u saopštenju NIS-a, kompanija je dobila molbu Opštine Bečej da pomogne u sanaciji, jer je došlo do izbijanja vode i gasova, iako bunar nije u vlasništvu kompanije.

"Kao i 2012. godine kada je došlo do slične situacije, NIS će pružiti pomoć, kako bi sanacija bila izvršena u što kraćem roku, pa je tako na mesto događaja upućena vatrogasna jedinica NIS-a koja je u komunikaciji sa gradskom vatrogasnom jedinicom" saopštili su iz NIS-a.