3. april 2023 14:44

Karađorđevići prisustvovali dobrotvornoj večeri u Londonu za pomoć dečjim bolnicama u Srbiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Karađorđevići prisustvovali dobrotvornoj večeri u Londonu za pomoć dečjim bolnicama u Srbiji

Foto: Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine

BEOGRAD - Princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević prisustvovali su dobrotvornoj gala večeri koju je organizovala Humanitarna organizacija Lajflajn Velika Britanija, kako bi se obezbedila pomoć dečijim bolnicama u Srbiji, saopštila je danas porodica Karađorđević.

Kako se navodi u saopštenju, nastavljajući dugogodišnju posvećenost pomaganju našoj zemlji, oni su 31. marta prisustvovali događaju čiji je pokrovitelj princeza Katarina već 30 godina, a održan je u hotelu „Kleridžiz“ u Londonu,

Pored njih, na humanitarnom događaju prisustvovali su ambasadorka Srbije u Velikoj Britaniji Aleksandra Joksimović, novoimenovani ambasador Velike Britanije u Srbiji Edvard Ferguson, srpska modna kreatorka Roksanda Ilinčić, zajedno sa drugim uvaženim gostima, prijateljima i dobrotvorima Lajflajna, koji su još jednom pružili veliku podršku i pokazali volju i spremnost da pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

Ističe se da je lokacija održavanja događaja veoma simbolična, jer je 17. jula 1945. godine u apartmanu 212 hotela „Kleridžiz“ rođen princ Aleksandar.

On je pozdravio prisutne i izrazio zahvalnost što ne zaboravljaju potrebe naroda naše zemlje i podržavaju misiju njegove supruge princeze Katarine i njenu posvećenost da pruži pomoć svima kojima je potrebna, bez obzira na rasu, starost, etničku pripadnost ili veru.

„Veoma sam zahvalna svim divnim ljudima koji su se nesebično i svim srcem pridružili ovoj akciji prikupljanja sredstava kako bi pružili preko potrebnu pomoć dečijim bolnicama u Srbiji. Saznanje da će ti, udruženi napori, doprineti dobrobiti dece, njihovom zdravlju, donosi mnogo radosti i utehe. Pružajući deci obezbeđujemo njihovu budućnost, ali i budućnost svih nas", rekla je princeza Katarina na dobrotvornoj svečanosti.