5. april 2023 10:28

Princ Aleksandar Karađorđević čestitao Pashu svim pripadnicima jevrejske zajednice

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/BalkansCat, ilustracija

BEOGRAD - Princ Aleksandar Karađorđević čestitao je Pashu svim pripadnicima jevrejske zajednice u Srbiji, Republici Srpskoj i širom sveta koji obeležavaju taj praznik, a koji se ove godine obeležava od srede 5. aprila uveče, a završava se u noći 13. aprila nakon zalaska sunca, saopšteno je iz Belog dvora.

"S velikim zadovoljstvom svim pripadnicima jevrejske zajednice u Srbiji i Republici Srpskoj i svim Jevrejima širom sveta upućujem srdačne čestitke povodom velikog praznika Pashe", naveo je Karađorđević.

Podsetio je da Pasha predstavlja sećanje na oslobođenje dece Izraela iz ropstva u starom Egiptu, koje je i dalje je snažno, iako su od tih događaja iz davnina protekli milenijumi.

"Pesah (Pasha) nas podseća na neizmernu vrednost slobode, pravde i ljubavi prema otadžbini. To su večne vrednosti koje se prenose i neguju kroz generacije, koje nikada ne stare i ne zastarevaju. Neka ovaj veliki praznik donese ljubav, mir i blagostanje, a svima koji ga slave dobro zdravlje i obilje sreće. Srećan Pesah!", poručio je Karađorđević.