8. april 2023 15:35

Skup u Skupštini Srbije povodom Svetskog dana Roma, Orlić čestitao praznik

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/NARODNA SKUPŠTINA REPUBLIKE SRBIJE

BEOGRAD - U Skupštini Srbije danas je, povodom obeležavanja Svetskog dana Roma, održan skup na kojem je predsednik Skupštine Vladimir Orlić istakao posvećenost države stalnom poboljšanju njihovog položaja, eliminisanju svake društvene nejednakosti, te intenzivnom radu na tome da nijedna zajednica ne bude izostavljena ili diskriminisana u bilo kom pogledu.

Orlić je čestitao praznik svim Romima i Romkinjama i podsetio da Srbija ima sadržajan i kvalitetan zakonodavni okvir, koji osigurava i suštinski unapređuje položaj manjinskih zajednica, marginalizovanih i tzv. nevidljivih grupa u društvu.

Service Photo Gallery

U cilju uspešne implementacije pomenutog zakonodavnog okvira, kako je dodao, tesno sarađuju i Skupština i Vlada Srbije, kao i lokalni nivoi vlasti, sprovodeći državnu politiku predsednika Republike Aleksandra Vučića.

"Želim da vam se zahvalim jer ste uvek na strani Srbije, na strani te državne politike, koja podrazumeva napredak u svakom smislu, i koja omogućava da i romsku zajednicu danas osnažujemo, podržavamo i uključujemo u sve aspekte društveno-političkog života. I svaki postignuti uspeh na tom putu ne proglašavamo za gotov posao, već on uvek predstavlja dodatni podstrek za dalje unapređenje položaja Roma i svih drugih nacionalnih manjina, svesni da svojim potencijalima oni daju snažan doprinos zajedničkom radu na daljem razvoju naše Srbije“, poručio je Orlić.

Predsednik NS RS je naglasio da romska, kao i sve druge zajednice u Srbiji, mogu, kao i do sada, da računaju na podršku države i izrazio posebno zadovoljstvo činjenicom da među poslanicima 13. saziva Skupštine ima pripadnika romske zajednice koji pokreću dijalog i diskusije na brojne teme od značaja za državu, ujedno pružajući nemerljiv doprinos radu Skupštine i sprovođenju državne politike.