19. april 2023 14:31

Čačak: U planu izgradnja još jednog mosta preko Zapadne Morave

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/Fradkina Victoria, ilustracija

ČAČAK - Nakon 64. sednice Gradskog veća grada Čačka, gradonačelnik ovog grada Milun Todorović govorio je o rasterećenju saobraćaja kroz grad i najavio nove, velike infrastrukturne projekte, kao što je izgradnja još jednog mosta preko Zapadne Morave.

„Sedamdesetih godina prošlog veka, kada je otvoren kružni put sa mostom preko Morave u Konjevićima. Posle toga, trebalo je da bude otvoren i severni obilazni put, od jabučnjaka u Parmencu do Prijevora, Trbušana i preko brda Ljubića do Preljine. Pune dve godine radimo na tome sa Putevima. Doneli smo Planski akt 'Severni opštinski put' i naša ideja je da Putevi Srbije urade projekat za most, a mi ćemo uraditi eksproprijaciju zemljišta i ući u izvođače”, rekao je Todorović.

On je dodao da očekuje da „kada bude gotov projekat mosta, da država, odnosno `Putevi` finansiraju izgradnju".

"Onda će leva obala Čačka - Ljubić, Trbušani, Prijevor, Miokovci, sva mesta koja gravitiraju ka tom delu grada Čačka, mogli preko tog mosta doći najbliže do magistralnog puta”, naveo je on.

Todorović je rekao da se sa „Koridorima Srbije” radi na produžetku Bulevara Tanaska Rajića, jedne od najprometnijih saobraćajnica u gradu na Moravi, koji će kroz naselje Konjeviće ići na petlju Baluga, odnosno, imaće direktnu vezu sa „Moravskim koridorom”.