26. april 2023 15:14

Mirović najavio rekonstrukciju rodne kuće Isidore Sekulić

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP

NOVI SAD - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas je u Mošorinu, prilikom obilaska rodne kuće Isidore Sekulić, utvrdio da je taj objekat u izuzetno lošem stanju i najavio njegovu rekonstrukciju.

Mirović je naglasio da u ovom slučaju postoje imovinski problemi koji su razlog zbog kog je kuća u lošem stanju.

Service Photo Gallery

"Ne možemo da opravdamo sve nas jer je trebalo više da radimo minulih godina da ispravimo imovinske probleme i da sa vlasnicima kuće rešimo pre svega taj odnos i postanemo vlasnici kuće, a da onda zajedno sa lokalnom samoupravom i saradnicima pripremimo projekat rekonstrukcije kuće i da osmislimo šta bi ona u budućnosti mogla da predstavlja", rekao je Mirović.

Predsednik Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Saša Martinović je za Tanjug izjavio da se jedan deo ove kuće već urušava.

"Sledeći korak je snimanje postojećeg stanja, projektovanje i privođenje nameni. Namena ovog objekta nije do kraja definisana, zavisiće od lokalne samouprave i njenih potreba u ovom mestu", istakao je Martinović.

Pokrajinska vlada izdvojila je sredstva za izgradnju nove osnovne škole “Isidora Sekulić” u Mošorinu, a za rekonstrukciju Doma kulture u Titelu opredeljeno je 180 miliona dinara.