3. maj 2023 13:27

Svetski mediji preneli vest o pucnjavi u školi u Beogradu

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BEOGRAD - Gotovo svi veliki svetski mediji preneli su danas vest da je u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu ubijeno osam učenika i čuvar škole, a ranjeno šest učenika i nastavnica.

Rojters prenosi izjavu oca jedne od učenica, koji je rekao da je ona uspela da pobegne iz učionice kada je pucnjava počela i navodi da je policija saopštila da je učenik sedmog razreda koji je pucao uhapšen.

Britanska agencija navodi da su masovne pucnjave u Srbiji retke i da su zakoni o oružju veoma strogi.

I AP je preneo vest o pucnjavi u beogradskoj osnovnoj školi, navodeći da je policija identifikovala napadača kao K. K, koji je pucao iz očevog pištolja

Američka agencija je prenela izjavu učenice, koju je identifikovala kao E.M, koja je opisala osumnjičenog ka "mirnog dečaka", koji je "lepo izgledao".

I AP navodi da su, za razliku od SAD, masovne pucnjave u Srbiji i u regionu Balkana retke.

Ruska agencija TASS takođe je prenela vest o pucnjavi, navodeći, pozivajući se na beogradske medije, da je možda učenik sedmog razreda koji je pucao bio pod uticajem narkotika.

Vest o pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu preneli su i Blumberg, CNN i "Njujork tajms".

I italijanska agencija Ansa javila je da je učenik u ​​Beogradu jutros ispalio nekoliko hitaca u svojoj osnovnoj školi, usmrtivši osmoro drugova iz razreda i čuvara škole.

Skaj Njuz je preneo da je učenik sedmog razreda upotrebio očev pištolj u pucnjavi na svoje drugove u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", navodeći da su prestravljeni roditelji došli u školu pokušavajući da pronađu svoju decu.

Preneo je i izjavu učenice iz razreda u koji ide osumnjičeni napadač i kazala da je on povučen dečak, da je lepo izgledao, imao dobre ocene, ali da nisu znali puno o njemu.

"Nije bio tako otvoren prema svima. Definitivno nisam očekivala da će se ovo dogoditi", istakla je ona.

BBC je iz minuta u minut javljao o pucnjavi koja se jutros dogodila u osnovnoj školi u Beogradu i preneo da je istraga o motivima u toku.

Nemački mediji su, takođe, preneli vest o ubistvu osmoro dece i čuvara škole.

Dojče vele je naveo da policijske snage intenzivno rade na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti koje su dovele do tragedije.

"Krvoproliće u Beogradu: u školi u glavnom gradu Srbije dečak od 14 godina pucao je jutros iz vatrenog oružja", javio je list "Bild".

Vest su preneli i nemački list "Rajnfalc", kao i "Štutgarter nahrihten".

FAZ je javio da je da je učenik sedmog razreda verovatno dobio pištolj od svog oca, da je motiv nepoznat, kao i da su ga drugovi iz razreda opisali kao uzornog đaka.