3. maj 2023 14:50

Advokat Vasić uputio pismo ambasadorima zemalja Kvinte: Trajkoviću ublažiti meru sudskog pritvora iz humanih razloga

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/BCFC, ilustracija

KOSOVSKA MITROVICA - Advokat Dejan Vasić uputio je danas pismo ambasadorima zemalja Kvinte da se bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću, koga Priština tereti za navodne ratne zločine, ublaži mera sudskog pritvora iz humanih razloga.

Vasić je za Tanjug rekao da se u ime porodice i samog Trajkovića obratio ambasadama Kvinte sa hitnim zahtevom za pomoć radi zamene mere sudskog pritvora blažom merom, iz humanih razloga.

"Do sada sam se sa istim zahtevom obratio najvišim pravosudnim i političkim institucijama na Kosovu, a da se niko od njih nije udostojio da odgovori i jednom rečju na naše molbe”, istakao je Vasić

Poručio je da za Slađana Trajkovića traži pravdu, a da zahtevi nisu nerealni.

"To je moguće, s obzirom da je ukidanje mere sudskog pritvora bilo dozvoljeno mnogim stanovnicima Kosova koji su za isto delo odgovarali kako pred lokalnim većima, tako i u vreme kada su u ovim slučajevima postupale strane sudije u sklopu misija UNMIK-a i EULEKS-a”, naveo je Vasić.

Trajkovićeva supruga Suzana rekla je za Tanjug da je zdrvstveno stanje njenog supruga i dalje ugroženo u pritvoru i apelovala da mu se omogući bolničko lečenje u Kosovskoj Mitrovici.

"Danas sam ga obišla. On dve nedelje nije dobio medicinsku terapiju koju treba da koristi, niti je dobio terapiju za šećernu bolest, niti za bolest jetre. Ima otvorene rane na nogama. Nalazi se u strašnom stanju. Čak mu nisu dali ni mast 'jekoderm' da ublaži rane na nogama”, navela je Suzana Trajkovića

Slađan Trajković uhapšen je 15. decembra prošle godine u južnom delu Kosovske Mitrovice.

Mera pritvora mu ističe 15. maja.