3. maj 2023 17:50

Milan Antonijević: Nema napretka u dijalogu dokle god ima "dokumenata u senci"

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug TV

BEOGRAD - Pravnik Milan Antonijević izjavio je danas da dokle god ima dokumenata koji su u senci, koliko god da su značajni, do tada će biti malog napretka na jednom polju, a nikakvog napretka na polju formiranja ZSO.

Kaže da ukoliko na sledećem dnevnom redu sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija, bude isključivo ZSO, to znači da je to trenutak kada je napravljen dovoljno veliki pritisak da Kosovo mora da pokaže kooperativnost.

"Svako ko je pratio i ranije izjave, jasno je da javnost na Kosovu nije pripremljena za neke dalje korake, međutim kada pogledate sada u Briselu 2. maja, imali smo jedan prilično veliki korak koji se tiče nestalih, Deklaracija koja je potpisana, koja ima dovoljno elemenata da rasvetli sudbinu nestalih na Kosovu i da porodice 1620 žrtava saznaju koja im je sudbina", naveo je on.

Antonijević smatra da je moguća eskalacija sukoba u južnoj srpskoj pokrajini, naročito kada se prati učestalost incidenata kao što je napad sa policijskog kosovskog punkta i mnogi drugi, a koji ukazuju na ugroženu bezbednost građana.

Napominje da šire eskalacije nalik onim iz devedestih godina, nisu moguće u ovom trenutku, a ni u narednom vremenskom periodu, jer, kako kaže, nema snaga koje bi tako nešto mogle da izazovu.