4. maj 2023 18:27

Učitelj Predrag Starčević: Jako je važno da sa decom razgovaramo o njihovim osećanjima

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Učitelj osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" Predrag Starčević izjavio je danas da je jako važno sa decom razgovarati o njihovim osećanjima jer, kako je rekao, i deca osećaju tuge i radosti svojih roditelja i nastavnika.

"Ono što je važno je ne davati im strategije, jer to već izaziva nasilnu komunikaciju. Dete i odrastao čovek treba da govori o svojim strahovima, o bolu koji nosi u sebi i negde je veliko razrešenje unutarnjeg stanja kada izgovorimo naglas i kada čujemo sami sebe jer kada razmišljamo o nečemu, a ne govorimo, mi idemo dublje i dublje", rekao je Starčević za Tanjug.

Intext service Video

Nakon tragedije u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", sinoć je na onlajn grupi bilo polemika među roditeljima, kaže Starčević, jer neki on njih smatraju da o tome ne treba da se govori, dok drugi deo insistira.

"Mislim da škola treba da prati život, nažalost i u ovim trenucima, od dece se ništa ne može sakriti. Deca osećaju i roditelje i nastavnike i naše tuge i naše radosti i jako je važno da sa decom pričamo o njihovim osećanjima", rekao je Starčević.