5. maj 2023 13:34

Građani u Lapljem selu kod Gračanice odali počast ubijenima u školi "Vladislav Ribnikar"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Građani u Lapljem selu kod Gračanice odali počast ubijenima u školi "Vladislav Ribnikar"

Foto: Tanjug/video

GRAČANICA - Počast poginulim učenicima u školi Vladislav Ribnikar na Vračaru, odali su učenici, nastavnici i njihovi roditelji u svim školama na Kosovu i Metohiji koje funkcionišu u sistemu Republike Srbije.

Sveće su paljene i u dvorištu Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu kod Gračanice.

 

Srednjoškolci su prvo pustili bele balone, a onda su ispred škole zapalili sveće za ubijene učenike i radnika obezbeđenja.

I u Leposaviću odata počast preminulima paljenjem sveća

Počast ubijenim učenicima i radniku obezbeđenja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", odata je i u Leposaviću paljenjem sveća.

Đaci iz Osnovne škole "Leposavić" i Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla", zapalili su sveće za ubijene drugarice i drugove iz Beograda.

 

Maturantkinja škole "Nikola Tesla" Dijana Todorović zapitala se da li postoji odgovor na nepregledan bol i podvukla da će 3. maj ostati zapamćen kao najtužniji dan u Srbiji. "Danas smo svi na Vračaru. Danas grlimo sve naše osnovce i srednjoškolce, njihove roditelje, prijatelje. Učenici, ugasite telefone, zaboravite na tren sve društvene mreže, video igrice i filmove. Roditelji, zagrlite svoju decu, recite im da se ne boje, pokažite ljubav. Profesori, budite istrajni u razumevanju", poručila je Dijana.