5. maj 2023 17:17

Majka Tatjana Savarese: Transparent ispred škole je bio okidač za moju reakciju

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Majka učenice Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" Tatjana Savarese kaže da je njena reakcija od juče bila "spontana i emotivna", kao i da "ako ćutimo, ništa ne možemo da promenimo".

Upitana da li je svesna da je ono što je učinila juče obišlo zemlju i svet, kao i da li bi to isto i danas učinila, Savarese je rekla da "ako ćutimo, ništa ne možemo da promenimo".

Intext service Video

"Nije mi bila namera da budem na društvenim mrežama. Moja reakcija je bila spontana i emotivna, ne zameram sebi na toj reakciji", rekla je Savarese u izjavi za Tanjug.

Kako je objasnila, "juče ujutru sam se pripremala da odem u 14 sati da zapalim sveću".

"Slušala sam razne medije, a istovremeno su mi prijatelji iz inostranstva slali informacije koje oni dobijaju u medijima. U meni je rastao pritisak zbog gluposti koje slušam na različitim domaćim medijima, dok sam iz inostranstva dobijala vesti sa realnijom sutuacijom", objasnila je ona.

Intext service Video

Ona je navela da je transparent ispred škole Vladislav Ribnikar "Roditelji pričajte sa decom" bio okidač za njenu reakciju.

Ona je rekla da poznaje roditelje K. K (13), kao i da se dečak jedno vreme družio sa njenom ćerkom.

"Roditelje dečaka K. K (13) sam upoznala, on se viđao sa mojom ćerkom određeno vreme. Roditelji su sjajni ljudi. Sigurno su pričali sa njim. Dečaku je moja ćerka zamerala što je bio dosadan i fin. Nije bio zlostavljan", rekla je ona.

Ona je objasnila da je njena reakcija nije bila afekat već reakcija na nagomilane stvari.

"On je očigledno monstrum, a to što niko nije premimetio je zato što gledamo u fasadu. Dečakovu suštinu, uključujući i mene, niko nije video", poručila je ona.

Intext service Video

Ona, kako kaže, "ne zamera medijima", već joj se, kako je objasnila, taj način izveštavanja nije dopao.

"Sve vreme se u našim medijima relativizovalo to što se desilo. Okrivljavali su se roditelji, sistem i video igrice, dok su francuski mediji navodili samo činjenice. Kod nas je sve bilo relativizovano", rekla je Savarese.

Takođe, ona je istakla da se njenoj ćerci nije dopao njen istup u javnosti.

"Dobijam poruke zahvalnosti od brojnih tinejdžera. Oni su jedna specifična vrsta koja dobija poruku od društva da je život sa maskom mnogo bolji, nego onaj bez maske", rekla je Savarese.