17. maj 2023 13:07

Brza reakcija policije u Medicinskoj školi posle dojave o bombi, deca bezbedna

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/MIRA ĐURĐEVIĆ

BEOGRAD - Nakon mejla o pretnji po bezbednost škole i učenika, đaci su evakuisani a policija je brzo došla i utvrdila da je sve u redu, izjavila je danas za Tanjug direktorka Medicinske škole na Zvezdari u Beogradu Snežana Milanović.

"Jutros u pet časova na mejl škole je stigla pretnja po bezbednost škole i učenika. Mi smo, po protokolu, prijavili odmah Ministarstvu unutrašnjih poslova i Ministarstvu prosvete, Školskoj upravi. U 6.55 sam ja bila u školskoj zgradi, bilo je samo nekoliko učenika koje smo odmah evakuisali. Zaključali smo ulaze, izašlo je tehničko osoblje i već u 7.20 je policajac došao, obišao sve prostorije škole i video da je situacija bezbedna", rekla je Milanović.

Nakon toga, školske aktivnosti nastavljene su po uobičajenom rasporedu. Direktorka Medicinske škole ocenila je da straha - nema.

"Đaci sada razmišljaju o svojim ocenama. Kada smo rekli nekolicini koja je bila u školi da mora da je napusti, svi su se brzo udaljili. Imamo jedno mesto koje je udaljeno od školske zgrade, gde oni mogu da se sklone. Nije bilo straha. Atmosfera je u znaku kraja školske godine", kaže Milanović.

Objasnila je da su đaci, profesori i direktori međusobno povezani na grupama - i da su, zahvaljujući tome, mogli brzo da reaguju i jedni druge upute u situaciju u svim školama.