26. maj 2023 13:37

Vladimir Radomirović: Važno da sa vrha države stižu izjave o potrebi jedinstva

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Glavni i odgovorni urednik "Pištaljke" Vladimir Radomirović rekao je danas da je važno da sa vrha države stižu izjave o potrebi za jedinstvom, mirom i stabilnosti u državi i da se do vlasti dolazi samo na izborima.

Smatra da su takve poruke neophodne kako bi se spustile tenzije koje su se pojavile nakon nedavnih tragedija i da je sada opozicija na potezu da pošalje iste takve poruke kako bi se zajedno, kao društvo, našlo rešenje da se takvi tragični događaji ne ponove, da se pronađe način da se povrati autoritet roditelj, nastavnika, da se oružje skloni i da ljudi koji imaju mentalne probleme ne mogu da dođu do oružja.

Intext service Video

"Ima mnogo stvari koje su trenutno važne za našu zemlju, to je dalji ekonomski razvoj, pitanje KiM, pitanje bezbednosti u zemlji, pitanje korupcije. To su sve pitanja o kojima treba da postoji saglasnost u najvećoj meri svih političkih opcija, ali važno je da se o takvim stvarima razgovara u skupštini smireno i na osnovu političkih programa", rekao je Radomirović Tanjugu.

Radomirović naglašava da je neophodno da građani znaju da poslanici zastupaju njihove interese, kao i da je važno doći do nekog boljeg izbornog sistema, kako bi građani znali za koga su glasali i ko njih zastupa u skupštini, da bi mogli od svog predstavnika u skupštini da očekuju da traži da se reaguje za nešto što je njima bitno.