8. jun 2023 16:55

Mirković: Nagrada je podsetnik na uslove u kojima rade srpski novinari na KiM

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Dobitnik nagrade za novinarsku hrabrost "Milan Pantić" za ovu godinu, dopisnik Tanjuga sa Kosova i Metohije i novinar produkcije "Gračanica onlajn" Dimitrije Mirković, izjavio je danas da je ta nagrada podsetnik na teške uslove rada u kojima rade svi mediji na srpskom jeziku na KiM.

"To nije samo moja nagrada, već i nagrada za sve snimatelje, za sve kolege koji izveštavaju sa KiM. Ta nagrada je podsetinik na uslove u kojima rede mediji koji izveštavaju na srpskom jeziku iz naše južne pokrajine. Podsetnik da im je ugrožena ne samo fizička bezbednost, već i da im se često onemogućava da rade svoj posao zbog nepoštovanja Zakona o upotrebi jezika", rekao je Mirković Tanjugu.

Intext service Video

Kaže da mu je velika čast što je na početku novinarske karijere dobitnik prestižne nagrade Milan Pantić.

"Ponosan sam i pomalo zbunjen, ali obećavam da ću nagradu da opravdam u svom budućem radu", poručio je Mirković.

Mirković od 1999. godine živi u Lapljem Selu kod Gračanice, završio je Višu ekonomsku školu, smer finansijsko poslovanje preduzeća, a posle jednogodišnjeg volontiranja u nvo "Centar za mir i toleranciju", u martu ove godine počeo da radi u produkciji "Gračanica Onlajn", a od aprila ove godine, i kao dopisnik "Tanjuga".

Mirkoviću će nagrada biti uručena 11. juna.

Nagrada za novinarsku hrabrost, nosi ime Milana Pantića, dopisnika "Večernjih novosti" iz Jagodine, koji je ubijen pre 22 godine ispred ulaza u zgradu, a dodeljuje se od 2001. godine.