14. jun 2023 15:21

Za vodovod u prijepoljskom naselju Ravne izdvojeno 16,3 miliona dinara

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

PRIJEPOLJE - Ugovor vredan 16,3 miliona dinara o sufinansiranju izgradnje vodovodne mreže u prijepoljskom naselju Ravne potpisali su danas u Prijepolju ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik Opštine Prijepolje Drago Popadić.

„U ovom naselju imamo na stotine domaćinstava i to domaćinstava koja se nalaze u visokim zonama ovog naselja što će stvoriti preduslove za izgradnju vodovodne mreže u nižim delovima ovog naselja gde se nalaze mnogobrojne firme i zanatlije što će svakako pored unapređenja kvaliteta života pospešiti i razvoj preduzetničkog sektora u ovom delu Prijepolja“, rekao je ministar Edin Đerlek.

Intext service Video

On jedodao da je ovaj ugovor o sufinansiranju komunalne infrastrukture još jedan dokaz da vlada brine o ovom delu Srbije kao i svim drugim krajevima zemlje.

Predsednik Opštine Prijepolje Drago Popadić podsetio je da građani naselja Ravne vodu čekaju duže od deset godina i da je voda koju trenutno imaju tehnička.

„Više od 200 domaćinstava je na tom potezu i opština će dodatno izdvojiti 7,5 do 8 miliona dinara da bi se završio ovaj vodovod“, rekao je Popadić i dodao da će zahvaljujući ovim sredstvima Opština biti u mogućnosti da uradi još dva ili tri druga seoska vodovoda.

Intext service Video

Ukupna procenjena vrednost radova je oko 25 miliona dinara, urađena je tehničko projektna dokumentacija, a svi radovi trebalo bi da budu završeni do kraja godine.