4. jul 2023 21:05

Nevreme sa obilnim padavinama zahvatilo Zapadnu Srbiju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nevreme sa obilnim padavinama zahvatilo Zapadnu Srbiju

Foto: Tanjug video

POŽEGA/ČAČAK - Olujno nevreme praćeno obilnim padavinama zahvatilo je danas posle podne zapadnu Srbiju.

Nevreme je pogodilo Opštinu Požega, u kojoj je došlo do izlivanja manjih bujičnih potoka.

 

Jaka kiša pala je za kratko vreme i izlili su se bujični potoci skoro svuda u opštini, kažu meštani Požege.

Zbog obilnih padavina izlili su se i bujični potoci u mestu Viljuša na starom putu Čačak - Kraljevo gde Saobraćajna policija reguliše saobraćaj, a u ovom kraju i brojne oranice su pod vodom.

Jako nevreme praćeno kišom zahvatilo Priboj, potopljene saobraćajnice

U popodnevnim satima, teritoriju opštine Priboj zahvatilo je jako nevreme praćeno obilnim padavinama koje su potopile neke od glavnih saobraćajnica u gradskom području ove lokalne samouprave.

Za manje od pola sata sve je bilo pod vodom, a velike kiše i slabi odvodi doveli su do potapanja svih raskrsnica u gradu.

''Na glavnom parkingu izmedju tri solitera, formiralo veliko jezero i sva parkirana vozila su se našla u vodi. Ljudi ne mogu lako prići do njih", rekao je za Tanjug jedan građanin Priboja.

Jaka kiša napravila probleme u Užicu

Jaka kiša koja je u popodnevnim satima zahvatila Užice i okolinu dovela je do izlivanja Volujačkog potoka, a pod vodom su bile saobraćajnice, prilazi nekim objektima i poljoprivredna imanja.

Načelnik gradske uprave za vanredne situacije Zoran Militarov potvrdio je da je palo oko 40 litara kiše po metru kubnom, a problem je nastao zbog začepljenih odvoda i izlivanja potoka.

 

Nevreme je trajalo oko sat vremena, na terenu su vatrogasno spasilačke jedinice, predstavnici gradske vlasti, komunalne inspekcije i JKP “Vodovod” i radi se na ispumpavanju vode iz objekata u koje je ušla voda.