10. jul 2023 19:27

Milan Đurić obišao mural Siniše Mihajlovića na Limanu 2

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milan Đurić obišao mural Siniše Mihajlovića na Limanu 2

Foto: Tanjug video

NOVI SAD - Gradonačelnik Grada Novog Sada Milan Đurić obišao je danas u društvu Dražena i Dušana Mihajlovića, brata i sina proslavljenog fudbalera Siniše Mihajlovića, mural koji mu je posvećen u tom gradu.

Nedavno preminuli velikansrpskog fudbala je i počasni građanin Grada Novog Sada od 2006. a mural je naslikan na Limanu 2, na inicijativu Udruženja građana "Kutak Liman 2".

 

"Na ovaj način smo se zahvalili i pokazali koliko nam je Siniša značio. On je uvek isticao Novi Sad, bio na neki način ambasador grada i mislimo i da je važno što sa ovog murala on gleda na stadion gde je osvojio prvu titulu i odigrao poslednju utakmicu", rekao je Đurić.

Na muralu se zahvalio i brat Siniše Mihajlovića, Dražen.

"Predložili su i ja sam prihvatio. Našli smo lokaciju i sliku koju bismo preneli na mural. Ovo je odlično mesto jer je Siniša živeo blizu, a i gleda na stadion", naglasio je Dražen Mihajlović.

U Novom Sadu boravi i Mihin sin Mihe, Dušan, koji nije krio zadovoljstvo zbog murala posvećenom njegovom ocu.

Prema rečima predsednika Udruženja Kutak Liman 2, Dušana Đukića, ovo nije jedina njihova akcija jer su već inicirali oslikavanje murala Nikole Tesle, Svetozara Miletića i Novaka Đokovica.

Mural Siniše Mihajlovića naslikao je poznati beogradski umetnik Milan Milosavljević, poznatiji kao Deroks, koji je radio i murale posvećene Đokoviću i Miletiću.