21. jul 2023 14:59

Porodica deteta ubijenog u OŠ "Vladislav Ribnikar" tužila roditelje dečaka koji je počinio masakr

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/Salivanchuk Semen, ilustracija

BEOGRAD - Porodica jednog ubijenog deteta u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu, podnela je tužbu za naknadu nematerijalne štete protiv roditelja dečaka koji je počinio masakr, saznaje Tanjug.

Tužba je podneta parničnom odeljenju Višeg suda u Beogradu i ta porodica u njoj zahteva iznos od oko 350.000 evra na ime naknade nematerijalne štete zbog pretrpljenog duševnog bola i patnje, kao i pretrpljenog straha, opredelila je taj iznos.

Tužbu su preko punomoćnika podneli roditelji, kao i mlađi brat i sestra ubijenog deteta.

Porodica ovog deteta je prva dostavila predlog privremene mere da se majci dečaka privremeno zabrani raspolaganje imovinom, što je sud prihvatio i odredio pomenutu meru.

Sud treba da odluči o tužbi, te će nakon okončanja parničnog postupka doneti odluku da li u potpunosi ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodice, ili ga eventualno odbija.

Nakon prve mere koju je predložila ova porodica, još 27 članova porodica ubijenih u tom masakru takođe su predložili sudu da roditeljima dečaka K.K. odredi privremenu meru zabrane raspolaganja imovinom.

Dečakov otac V.K. uhapšen je odmah nakon masakra i on se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je počinio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

Protiv V.K. Više javno tužilastvo vodi postupak.