27. jul 2023 14:27

Slavica Đukić Dejanović: Ocena iz vladanja treba da uđe u prosek

Izvor: TANJUG

podeli vest

Slavica Đukić Dejanović: Ocena iz vladanja treba da uđe u prosek

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da ponašanje dece od petog do osmog razreda treba da bude ocenjivano numeričkom ocenom koja će ulaziti u prosek.

"Vaspitanje, odnosno ponašanje, treba da bude ocenjivano kod dece od petog do osmog razreda numeričkom ocenom koja će ulaziti u prosek, jer su deca vrlo zainteresovana da imaju dobar prosek za upis u srednje škole, tako da će to biti jedna mera koju predviđaju zakoni koji će biti na dnevnom redu u oktobru", rekla je Đukić Dejanović.

Ona je dodala da je jedan od planova Ministarstva prosvete promena silabusa, odnosno sadržaja školskih programa sa ciljem povećanja obima znanja u oblasti mentalnog i reproduktivnog zdravlja. 

Negovanje jezika znači jačanje nacionalne strukture

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović danas je na otvaranju Obuke za nastavnike koji se upućuju na rad u dopunske škole u inostranstvu istakla da negovanje jezika i pisma znači jačanje nacionalne strukture svakog čoveka i želju za pripadnošću domovini.

"Učitelji će na srpskom jeziku učiti kako to obrazovanje i vaspitanje može biti temelj jačanja ljubavi prema državi i koliko nacionalno biće svakog vašeg učenika može doći do jednog višeg nivoa, jer negovanje jezika i pisma znači jačanje nacionalne strukture svakog čoveka i želju za pripadnošću domovini", rekla je Đukić Dejanović.

Dodala je da će nastavnici raditi jedan izvanredan posao kao i da to što ministarstvo prosvete organizuje ovakve seminare će biti i u budućnosti budući da nastavnici odlaze u veliki broj zemalja.