10. avgust 2023 13:06

Učesnici kampa "Srbija te zove" na prijemu kod predsednika izneli utiske o kampu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Učesnici kampa "Srbija te zove" na prijemu kod predsednika izneli utiske o kampu

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BEOGRAD - Sportski kamp "Srbija te zove" organizuje se već čevrti put u Beogradu od 1. do 11. avgusta, sa ciljem da se okupe mladi sportisti sa Kosova i Metohije, Republike Srpske i iz dijaspore, a učesnici kampa danas su se sastali sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem i izneli svoje utiske o kampu i vremenu koje su proveli u Beogradu.

Učesnici kampa uručili su predsedniku Vučiću prilikom prijema u Palati "Srbija" zajednički poklon svih učesnika kampa "Srbija te zove 2023" dres sa njihovim potpisima, a devojčica iz Obrovca u Hrvatskoj poklonila je predsedniku zastavu.

Na pitanje Tanjuga kako im se dopao Beograd i kako je proteklo takmičenje učesnici su istakli da im je dan bio ispunjen različitim aktivnostima i da im je žao što se sve završava, ali da se nadaju da će doći i sledeće godine.

Jelena Radović, iz Republike Srpske trenira košarku i nije prvi put u Beogradu, bila je i prošle godine i zbog toga je poželela da dođe i ove.

"Igrali smo dve utakmice, prvu protiv naših dečaka, a drugu protiv devojaka iz Mondo basketa. Košarka je fin sport, ali najvažnije je druženje", rekla je ona i dodala da joj se u Beogradu najviše dopao hram Svetog Save.

Sektror muške reprezentacije do 15 godina u rukometu Nemanja Dmitrović iz Kozarske Dubice rekao je da je prvi put u Beogradu kao trener dece koja učestvuju u ovom kampu i dodao da je sve organizovano dobro.

"Kamp se održava četiri godine, a naša deca iz Republike Srpske dolaze već tri godine. Ovo je prvi put da su i treneri tu i veći broj dece, jer smo nedavno potpisali ugovor kao Rukometni savez Republike Srpske sa sportiskim Udruženjem 'Sportstars'. Ukupno je došlo 13 dečaka i 12 devojčica koji treniraju rukomet, ali su tu jos i košarkaši, fudbaleri i teniseri iz Republike Srpske", dodao je on.

On je istakao da se deci najviše dopala poseta stadionima Crvene Zvezde i Partizana i da im je žao što se sve sutra završava.

Amerić Anđela iz Banjaluke dodaje da prvi put nije u Beogradu, ali je prvi put učesnik kampa.

"Kamp je odličan, obilazili smo Beograd i grad je prelep, nadam se da ću opet doći", istakla je ona.

Dodaje da je takmičenje prošlo veoma dobro.

"Igrali smo protiv Partizana, jesu nas pobedili 2:1, ali je bilo napeto", rekla je ona.

Aleksa Mašić iz Prilužja rekao je da je došlo 67 učesnika sa prostora KiM kako bi trenirali sa najboljim i najkvalitenijim sportskim stručnjacima.

"Ovde su došli da treniraju fudbal, košarku, odbojku i rukomet. Oni su imali prilike da uče od najboljih i najkvalitetnijih stručnjaka i da napredju", dodao je on.

Kako je istakao najviše im se dopao obilazak stadiona Crvene Zvezde i Partizana.

Bogdana Miljković iz Zvečana je istakla da je ovde prvi put i da su imali veoma ispunjen svaki dan treninzima i drugim aktivnostima.

Lana Praščević iz Berana je dodala da je prvi put učesnik kampa i da se nada de će doći i sledeće godine, jer je upoznala puno svojih vršnjaka i stekla nova prijateljstva.