24. decembar 2022 09:55

Božićna čestitka Milana Krkobabića beogradskom nadbiskupu i vernicima

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/123object, ilustracija

BEOGRAD - Ministar za brigu o selu i predsednik PUPS – Solidarnost i pravda Milan Krkobabić čestitao je Badnji dan i Božić beogradskom nadbiskupu Ladislavu Nemetu i svim hrišćanskim vernicima koji slave po gregorijanskom kalendaru.

„Neka praznik Hristovog rođenja i ove godine, pune izazova i iskušenja, u domove vernika donese radost, sreću i blagostanje.

Uz iskrene želјe za dobro zdravlјe i uspeh, čvrsto sam uveren da ćete, kao čovek koji je rođen i odrastao u Srbiji, svakodnevno raditi na negovanju dijaloga i međunacionalne saradnje, očuvanju mira i dalјem jačanju saradnje Rimokatoličke i Srpske pravoslavne crkve", naveo je Krkobabić u čestitki.

"Posebno očekujemo Vašu posvećenost lјudima koji žive i rade u selima Srbije i podršku misiji preporoda sela, obnovi zadrugarstva i strateški važnom naselјavanju praznih seoskih kuća. Vrata našeg Tima za preporod sela Srbije, koji je dobio podršku svih verskih zajednica u Srbiji, predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Srbije i Akademijskog odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti, su Vam širom otvorena“, poručio je Krkobabić, kako je saopštilo Ministarstvo za brigu o selu.