22. septembar 2023 21:44

Ministar Vučević prisustvovao manifestaciji „Karlovačka berba grožđa“

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE / NIKOLA NEDELJKOVIĆ

SREMSKI KARLOVCI - Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je večeras manifestaciji „Karlovačka berba grožđa“ u Sremskim Karlovcima, poznatiju kao „Grožđebal“, koja tradicionalno okuplja velik broj proizvođača vina i drugih izlagača domaće radinosti.

Obilazeći štandove, Vučević je sa izlagačima razgovarao o unapređenju vinarske i vinogradarske proizvodnje i istakao da Srbija, kada je reč o kvalitetu vina, ne zaostaje za najvećim svetskim proizvođačima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vučević rekao je da Sremski Karlovci predstavljaju potencijal enološkog turizma za našu zemlju, kao i da veruje da će u narednim godinama taj potencijal na pravi način biti iskorišćen.

Intext service Video

Prilikom današnje posete Sremskim Karlovcima, Vučević obišao je porodične firme "Global Maxima System" D.O.O. koja se bavi proizvodnjom proizvoda od plastike i "Agrotehna" A.D. koja se bavi rezanjem i obradom metala, kao i proizvodnjom i montažom metalnih konstrukcija.

On je obišao i Osnovnu školu "23. Oktobar".

Obilasku su prisustvovali načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković, šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović, kao i predsednik opštine Sremski Karlovci Aleksandar Stojkečić.

Service Photo Gallery