25. septembar 2023 11:24

Održan svečani prijem za 1.320 brucoša na Ekonomskom fakultetu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Održan svečani prijem za 1.320 brucoša na Ekonomskom fakultetu

Foto: Tanjug video, arhiva

BEOGRAD - Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu danas je svečano obeležio početak nove školske godine, a na akademsko "putovanje" na ovom fakultetu kreće 1.320 brucoša.

"Ove godine imamo 1.320 brucoša, to su dva programa - jedan četvorogodišnjih studija sa 990 studenata, i jedan program sa trogodišnjim trajanjem na kojem je 330 studenata. To su ljudi koji će prvi put ući u zgradu fakulteta i koji će u naredne tri, odnosno četiri godine studirati kod nas, a ukoliko budu želeli da nastave studije ostaje i master i program doktorskih studija ovde na fakultetu", rekla je za Tanjug dekan Ekonomskog fakulteta Žaklina Stojanović.

Ona je rekla da je i ove godine veliko interesovanje za upis na osnovne akademske studije i objašnjava da su studenti pre svega kroz praksu i kontakt koji preko fakulteta dobijaju, odnosno Centra za saradnju sa privredom i kompnanijama, u mogućnosti da sebi obezbede posao paralelno sa sticanjem diplome Ekonomskog fakulteta.

"Neretko se dešava da upravo studenti četvrte godine nađu zaposlenje a pravilo je da u toku od tri do šest meseci nakon završetka studija, studenti Ekonomskog fakulteta nađu svoj posao. Fakultet već godinama za studente koji za četiri, odnosno tri godine završe svoje studije i imaju prosek studija iznad osam, obezbeđuje prvi i pravi posao. Reč je o projektu koji se realizuje preko fakulteta gde svako u okviru svog ishoda obrazovanja i u okviru svog modula, ima mogućnost da nađe prvo zaposlenje", ističe Stojanović.

Rektor Beogradskog univerziteta Vladan Đokić pozdravio je okupljene brucoše i čestitao im na tri stvari - izboru da studiraju na Univerzitetu u Beogradu, uspešno polaganje prijemnog ispita ali i na izboru Ekonomskog fakulteta.

"Ekonomski fakultet je jedna od perjanica našeg Univerziteta, Ekonomski fakultet je mesto gde, kao što vidimo, uvek vlada veliko interesovanje u poslednjih nekoliko godina i raste iz godine u godinu. To samo pokazuje da su studijski programi na ovom fakultetu izuzetno dobri, da se posle završetka ovog fakulteta studenti mogu komotno osećati i u zemlji i inostranstvu, da se nigde ne osećaju inferiorno u odnosu na neke druge kolege, koje su završile studije na nekim prestižnim fakultetima", rekao je Đokić.