26. septembar 2023 09:59

Đukić-Dejanović: Student izboden u sukobu je van životne opasnosti

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Strani državljanin, student koji je izboden nožem u sukobu u Studentskom gradu u Novom Beogradu, trenutno je van životne opasnosti, izjavila je danas za Tanjug ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

Ministarka je podsetila da je došlo do sukoba dva strana državljana i da je jedan ranjen, ali i da je najbitnije da je on sada dobro i da je van životne opasnosti.

Na pitanje o najavljenom protestu četiri prosvetna sindikata, Đukić Dejanović je naglasila da Vlada Srbije, Ministartsvo prosvete i premijerka lično posvećuju veliku pažnju boljem statusu ljudi koji su zaposleni u prosveti.

Intext service Video

Ministarka je istakla da je prosvetnim radnicima septembarska plata povećana za pet i po odsto, i dodala da će još za 10 odsto biti povećanje u januaru 2024. godine.

"Mi se nadamo da ćemo ići ka cilju koji imaju prosvetni radnici. Znamo sve njihove zahteve, razgovaramo sa njima i mislim da je dijalog izmedju nas i njih u jednom povoljnom trendu i da će rezultati u 2024. godini biti u skladu sa najvećim delom njihovih zahteva", poručila je Đukić Dejanović.