4. oktobar 2023 10:13

Završena "Olimpijada sporta, zdravlja i kulture", učestvovalo više od 500 penzionera

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/oneinchpunch, ilustracija

VRNJAČKA BANJA - Manifestacija "Olimpijada sporta, zdravlja i kulture", koja je tokom prethodna četiri dana u Vrnjačkoj Banji okupila više od 500 penzionera iz cele Srbije i na kojoj je zvanično proglašen početak primene penzionerske kartice, zatvorena je danas.

Tokom poslednjeg dana manifestacije predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić je potpisao sporazum saradnje sa kompanijom Cepter.

Kako je naveo Savić, na finalnoj manifestaciji olimpijade, kojoj su prethodili višemesečni susreti u 24 okruga, uključujući Beograd, Vojvodinu i južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju, održane su brojne sportske igre (šah, pikado, fudbal), kulturni sadržaji, književne večeri, likovne kolonije i ekološke radionice.

"Sve radionice su bile vrlo sadržajne i kreativne. Pobednicima su simbolično uručene medalje i pehari poslednjeg takmičarskog dana, a cilj je da se širi zdrav duh među starijom populacijom", naglasio je Savić.

Manifestacija, 16. po redu, održana je pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, kome se Savić zahvalio na svečanom zatvaranju, navedeno je u saopštenju Saveza penzionera.

"Zahvaljujući velikoj podršci države i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, penzije za oko 1,65 miliona najstarijih sugrađana od 1. oktobra su uvećane 5,5 odsto, a od 1. januara 2024. mogu da računaju i na dodatno povećanje koje će iznositi 14,8 odsto, kao i primenu penzionerske kartice koja će penzionerima omogućiti da koriste pogodnosti u više od 650 objekata, ustanova, trgovinskih lanaca", naveo je Savić.