9. oktobar 2023 10:55

Treći avion "Er Srbije" iz Tel Aviva sleteo u Beograd

Izvor: TANJUG

podeli vest

Treći avion "Er Srbije" iz Tel Aviva sleteo u Beograd

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Još jedan avion "Er Srbije" sa srpskim državljanima doleteo je danas pre podne iz Tel Aviva na beogradski aerodrom, javlja izveštač Tanjuga.

Ovo je treći po redu avion "Er Srbije" koji je dovezao putnike iz Tel Aviva u Beograd od početka rata u Izraelu. 

Prethodno je avion "Er Srbije" iz Tel Aviva sleteo noćas u 01.33 časa u Beograd, objavljeno je na sajtu aerodroma "Nikola Tesla".

Avion na letu JU 9071 krenuo je 40 minuta posle ponoći iz Tel Aviva.

Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" juče pre podne sleteo je prvi avion iz Tel Aviva sa srpskim putnicima.

Kako se navodi na sajtu aerodroma, reč je o avionu Er Srbije JU817, koji je sleteo oko 10 časova.

Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić izjavio je jutros da u nekoliko kibuca u Izraelu još ima sprskih rezidenata i nerezidenata, ali da se oni postepeno evakuišu. 

Nikolić je za TV K1 rekao da je aerodrom u Tel Avivu, koji je sinoć granatiran ubrzo posle poletanja specijalnog aviona Vlade Srbije sa 127 naših državljana, i danas u funkciji.

On je rekao da se posle današnjeg leta sa aerodroma Ben Gurion prema aerodromu Nikola Tesla za sutra očekuje još jedan.

"Nisu najavljena otkazivanja. Postoji još nekoliko avio kompanija koje nastavljaju da lete, ako imaju konekcione letove za Beograd, odnosno Niš. Tako da su i oni mogućnost našim preostalim državljanima koji su zainteresovani da napuste Izrael", rekao je  Nikolić. 

Naveo je da je izmenjen koridor za letove i da se sada po poletanju leti odmah na sever, kako bi se avioni udaljili od Pojasa Gaze.

"Činjenica je da su mnoge avio kompanije ipak otkazale svoje letove, ali je naša Vlada poslala specijalno nekomercijalni let, koji je sleteo jutros u pola dva na aerodrom Nikola Tesla", rekao je Nikolić.

Dodao je da osim aerodroma funkcionišu i suvozemni međunarodni prelazi sa Egiptom i Jordanom.