12. oktobar 2023 11:16

SKGO: Rok za slanje priloga novinara o praksi u lokalnoj samoupravi "Drugačije od drugih" produžen do 15. oktobra

Izvor: TANJUG

Foto: shutterstock.com/wellphoto, ilustracija

BEOGRAD - Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije (SKGO), saopštila je da je produžila do 15. oktobra rok za prijem radova na konkurs za najbolje medijske priloge o praksi u lokalnoj samoupravi "Drugačije od drugih".

Kako se podseća, ovaj konkurs je raspisan u okviru projekta "Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou" koji finansira Vlada Švedske i namenjen je novinarima lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija, a u konkurenciju će biti uzeti prilozi objavljeni u periodu od 1. januara do 1. oktobra 2023. godine.

Teme konkursa su zaštita životne sredine, lokalni ekonomski razvoj - žensko preduzetništvo, smanjenje rizika od katastrofa, kao i rodna ravnopravnost na lokalnom nivou.

U saopštenju se navodi da je ove godine uvedena i posebna tema koja se odnosi na praćenje aktivnosti i uticaja SKGO na lokalne samouprave u Srbiji.

U okviru konkursa biće dodeljeno ukupno sedam nagrada, a autori najboljih priloga biće nagrađeni laptop računarima. Nagrađeni novinari biće predstavljeni na finalnom skupu koji će biti održan krajem 2023. godine.