21. oktobar 2023 15:20

Počeo Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava "Učinimo svet boljim"

Izvor: TANJUG

Foto: shutterstock.com/BalkansCat, ilustracija

BEOGRAD - Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava pod nazivom "Učinimo svet boljim" počeo je danas na Beogradskom sajmu, a u okviru prvog dana ove manifestacije predstavljeni su rezultati Projekta "Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje".

Predstavljena su i iskustva predškolskih ustanova u primeni inovativnih modela stručnog usavršavanja i profesionalne razmene u funkciji kvalitetne primene nove programske koncepcije "Godine uzleta", navodi se u saopštenju.

Takođe, vaspitačima je predstavljena platforma za profesionalni razvoj i stručno usavršavanje "Pasoš za učenje", koja se realizuje u saradnji sa ZUOV-om i UNICEF-om.

Vaspitači iz Predškolske ustanove "Dečiji dani" sa Starog grada podeliti su svoja iskustva u korišćenju ove platforme.

Takođe, predškolske ustanove "Lane" iz Pirota, "Nata Veljković" iz Kruševca, "Pahuljica" iz Brusa i "Naša radost" iz Aleksandrovca predstavili su modele učenja i razmenili iskustava.

Predškolci i njihovi vaspitači iz predškolskih ustanova „Dečja radost” iz Pančeva, „Radost” iz Novih Banovaca i "Naša radost" iz Sopota predstavili su na štandu Ministarstva prosvete svoje aktivnosti, načine na koje istražuju kroz igru, stiču nova iskustva, grade odnose sa vršnjacima i odraslima i razvijaju svoje potencijale i talente.

Mališani iz predškolske ustanove iz Pančeva zajedno sa svojim vaspitačima realizovali su radionice u okviru projekata "Naša prva bajka" i "Zajedno u svetu", dok su deca iz vrtića iz Novih Banovaca prikazali kako vide roditelje u vrtiću.

Tokom prvog sajamskog dana svoje prezentacije imale su i predškolske ustanove "Nada Naumović" iz Kragujevca i "Dragoljub Udicki" iz Kikinde.

Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava, čiji je pokrovitelj Ministarstvo prosvete, održava se od 21. do 29. oktobra 2023. godine na Beogradskom sajmu (Hala 2).