28. decembar 2022 11:20

Prosvetna inspekcija na terenu zbog smrti deteta u vrtiću u Vladičinom Hanu

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/Kira_Yan, ilustracija

BEOGRAD - Prosvetna inspekcija je na terenu nakon smrti četvorogodišnjeg deteta u vrtiću u Vladičinom Hanu, saopštilo je Ministarstvo posvete.

Dodaju da su u ceo slučaj uključeni i policija i tužilaštvo i da će istraga utvrditi okolnosti ovog događaja.

"Sa velikim žaljenjem i tugom obaveštavamo da je dečak starosti četiri godine i tri meseca iz PU 'Pčelica' iz Vladičinog Hana, preminuo", potvrdili su iz Ministartsva prosvete.

Kako navode, ministar prosvete Branko Ružić, u svoje lično ime i u ime zaposlenih u Ministarstvu izražava veliko žaljenje i upućuje saučešće porodici zbog smrti dečaka.

Dete je preminulo noćas u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu nakon što je, kako se sumnja, progutalo predmet u vrtiću, rečeno je Tanjugu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu i UKC Niš.

Kako navode u UKC Niš, dečak, rođen 2018. godine, juče u popodnevnim satima primljen je u ovu ustanovu u veoma teškom opštem stanju sa znacima teškog oštećenja moždane funkcije i izvađen mu je strani predmet iz disajnih puteva, ali je preminuo.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu rekli su da je došlo do zastoja u disanju, a da će nakon obdukcije biti poznato više detalja.