24. oktobar 2023 16:54

Đorđević: U okviru reorganizacije Pošte zaposlene očekuje povećanje zarade

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BEOGRAD - V.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević rekao je danas, na sastanku sa predstavnicima sindikata "Radnik“ i JP PTT saobraćaja Srbije "Nezavisnost", da u okviru reorganizacije Pošte zaposlene očekuje osetno povećanje zarade.

"Odluku Vlade Srbije povodom isplate zarade iz dobiti očekujemo već nakon naredne sednice zakazane za četvrtak, 26. oktobar, a isplata će, u skladu sa našim dogovorom sa sindikatima, biti realizovana odmah nakon toga. U međuvremenu očekujemo i instrukciju Vlade Srbije kada je u pitanju povećanje zarade, koje je planirano od 1. januara", rekao je Đorđević.

Povodom pojave protesta u pojedinim poštama u Novom Sadu, danas je održan sastanak sa predstavnicima sindikata Goranom Stefanovićem i Snežanom Marković, saopštila je Pošta Srbije.

"Već preduzete određene mere i koordinatori će u narednom periodu obaviti razgovore sa svim zaposlenima u jedinicama za koje su nadležni", rekao je Đorđević.

Takođe, on je informisao predstavnike sindikata da je za sutra zakazan sastanak sa dostavljačima u Beogradu, a u petak sa dostavljačima u Novom Sadu, na kojem će se razgovarati o zahtevima iznetim na protestu.

Dogovoreno je i da stupanjem na snagu pravilnika o nagrađivanju, poštari, dostavljači i šalterski radnici budu nagrađeni u skladu sa angažovanjem.

"Kad su u pitanju poštari, pravilnik o nagrađivanju će biti primenjen već nakon isporuke PIO kartica, a nagrađivanje dostavljača po učinku tema je predstojećih sastanaka zakazanih za ovu nedelju. Prijem zaposlenih u stalni radni odnos nastaviće se u skladu sa sadašnjom dinamikom, nakon isteka dve godine radnog angažovanja. Promene u politici Pošte Srbije nema i zato ćemo i u narednom periodu nastaviti da zajedno radimo na tome da istrajemo u dobrim rezultatima koje smo postigli“, kazao je Đorđević.

Podsetio je da je ostvarena neto dobit za devet meseci 2,8 milijardi dinara, od čega samo poslovna dobit iznosi 2,2 milijarde dinara, što daje naznake i dobra je osnova da Pošta Srbije i ove godine uspešno ostvari sve zacrtane ciljeve.