15. novembar 2023 17:34

Dodeljene nagrade "Svetislav Milić - mladima od srca" u Nišu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dodeljene nagrade "Svetislav Milić - mladima od srca" u Nišu

Foto: TANJUG/DIMITRIJE NIKOLIĆ

NIŠ, 15. novembra (Tanjug) - Humanitarna organizacija "Nađi Raula" organizovala je po peti put dodelu nagrade "Svetislav Milić - mladima od srca", a osnivač organizacije Jovan Milić rekao je da je komisija imala ove godine veoma težak zadatak.

On je rekao da je ukupno bilo 11 lauerata u zvaničnoj kategoriji koji su nagrađeni iz Beograda, Niša, Vršca, Čačka i sa KiM.

"Velika nam je čast što najbolji među najboljima dolaze u Niš. Pored toga dodeljujemo i pet specijalnih priznanja, to jest 'plakete mira', koje uručujemo pojedincima koji svojim radom, inspirišu i motivišu naciju i pomažu mladim talentovanim ljudima", rekao je Milić.

On je dodao da je za četiri godine nagrađeno 56 mladih ljudi, a da je prijavljeno bilo 182.

"Komisija u oblasti obrazovanja i znanja nije imala ni malo lak zadatak prilikom dodele nagrada. Tema ovogodišnje dodele nagrade je 'Odisejom ljubavi i mira' i cilj je da se pošalje snažna poruka da nam je potreban mir u svetu", dodao je on.

Nagrade su se dodeljivale, kako je rekao Milić, na osnovu statuta organizacije, i dodao da se šestočlana komisija nije menjala od kako se dodeljuju nagrade.

Magdalena Stanković istakla je da joj je velika čast što je dobitnica priznanja za humanost.

"Nagrada nije samo moja, već svih koji su mi pomogli da se moja sestra izleči", rekla je ona.

Sveštenik Predrag Popović, dobio je priznanje mira i kako je istakao vrednost nagrade se meri po tome od koga dolazi.

"Sva ta priznanja i pohvale koje dobijemo, ne mogu da mere vrednost, jer su svi vredni. Najvažnije je od koga dobijamo, a samim tim što su mene deca predložila, upravo čine ovu nagradu dragocenom",rekao je on.

Direktorka Tima za reformu javne uprave i e - Uprave iz kabineta predsednice Vlade Marta Arsovska Tomovska, rekla je da joj je čast što je jedna od dobitnica nagrade i dodala da joj ovo priznanje predstavlja podsticaj da još više napreduje u svojoj oblasti, a to su digitalne transformacije i osnaživanje pojedinaca u toj oblasti.

"Otvorenost, empatija i razumevanje su neverovatne moći, to je nešto što svakom čoveku može da pomogne, ne samo za međuljudske odnose, nego da napravi neverovatnu razliku između uspeha", rekla je ona.

Ona je podsetila da su nam upravo naši prijateljski odnosi, naš trud i rad doneli i to da budemo domaćin Međunarodne izložbe EXPO 2027.

Tamo su bili predstavnici 170 država koji izbrali domaćina.

"Iako su bile moćnije zemlje od nas, oni su odabrali Srbiju, jer mi imamo mnogo prijatelja. To je veoma važno za naš imidž, ali kako u ekonomskom, tako i u kulturnom smislu", rekla je ona.

Ovu nagradu je, kako kaže, posvetila mladima kojima je poručila da budu otvoreni, da stvaraju prijateljstva i da dele svoja znanja.