24. novembar 2023 13:43

Darko Eger: Decu treba naučiti da je odnos prema virtuelnoj stvarnosti isti kao prema pravoj

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Današnje generacije, zbog društvenih mreža, ne shvataju kako ta veštačka realnost deluje na njih, zbog čega je neophodno naučiti ih da odnos prema virtuelnoj stvarnosti treba da bude isti kao i prema pravoj realnosti, izjavio je danas predsednik Aktiva direktora novobeogradskih škola Darko Eger.

"Bilo je raznih primera, kao što vidite, čak i najstrašnijih koji su se dešavali od proleća ove godine. Za sve što se dobro, kao i loše, dešava u školi, potrebno je vreme. Ovo sigurno nije bio neki izolovan slučaj u smislu da su ta deca i ranije imala nekih problema", rekao je on za Tanjug, povodom snimka oralnog seksa učenika šestog razreda koji kruži u OŠ "Vuk Karadžić" u Surdulici.

Intext service Video

Eger kaže da je okidač za ovakva ponašanja u porodici, u kojoj se stvaraju i artikulišu prve vrednosti koje, napominje on, ukoliko nisu dobro postavljene, vremenom će se negde i pokazati.

"Kada imate pravilno postavljene dobre vrednosne ravni u porodici, pozitivne vrednosti u smislu vrline, one će takođe pokazati rezultat u školi. Moramo da se vratimo na prvu kuću, na porodicu", naglasio je on.

Govoreći o sankcijama koje mogu biti izrečene maloletnicima koji nisu krivično odgovorni, izjavio je da je neophodno da se prvo utvrdi potpuno činjenično stanje, i dodao da ukoliko se incident desio u školi, škola može da izrekne sankciju.

"To može da bude od raznih vrsta ukora, pa konačno i do udaljenja iz škole, pod uslovom da ta deca mogu da se prebace u neku drugu školu, ako je to sve tačno", rekao je Eger.