28. novembar 2023 11:38

Elektrodistribucija Čačak: Najveći deo Opštine Ivanjica ima struju

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug/video

IVANJICA - Direktor Elektrodistribucije Čačak Stojan Vasović izjavio je danas da najveći deo teritorije opštine Ivanjica od jutros ima normalno snabdevanje električnom energijom, a da će jedan manji deo potrošača, na području Erčega i Belih Voda, do podneva dobiti struju.

"Dobili smo maksimalnu pomoć od Elektrodistribucije Srbije, došle su ekipe iz ostatka Srbije i zajedno sa našim ljudima oni su juče u toku celog dana do kasnih večernjih sati radili i otklonili preko 95 odsto kvarova, tako da će danas biti sve pod naponom", rekao je Vasović.

Intext service Video

On je istakao da su građevinski radovi na izgradnji dalekovoda privedeni kraju i dodao da bi izvođač, da se nije desila nepogoda, počeo da razvlači provodnike.

"Čim se saniraju problemi koji su postojali u toku ovih nedaća, mi ćemo krenuti sa razvlačenjem provodnika i tu nam treba 10 do 15 dana da završimo i taj posao. To je ogromna investicija, negde oko 3, 2 kilometra, preko 100 stubova je podignuto na vrlo nepristupačnom terenu i ta investicija je negde oko 40 miliona dinara. Posle dugog niza godina stanovnici tok kraja dobiće ono što su i zaslužili a to je uredno i sigurno snabdevanje električnom energijom", zaključio je Vasović.