6. januar 2024 10:01

Vladimir Roganović čestitao Božić

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vladimir Roganović čestitao Božić

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Vladimir Roganović čestitao je danas patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, sveštenstvu, monaštvu, kulturnim i obrazovnim ustanovama i vernicima praznik rođenja Hristovog i Novu 2024. godinu.

U čestitki se kaže:

"Srdačno Vam čestitam Božić i Novu 2024. godinu.

Radujući se prazniku kada božanska ljubav i milost obasjavaju ceo svet, želim da se one usele u srca svih ljudi dobre volje i podstaknu na činjenje dela ljubavi i praštanja, jer samo tako možemo gledati u budućnost i raditi za dobrobit i razvoj Republike Srbije.

Godina koju ostavljamo za nama je bila ispunjena velikim iskušenjima pred našom državom, ali je to bila i godina velikih uspeha koje smo postigli zajedničkim naporima i predanim radom.

Neka nas božanska poruka mira i ljubavi nadahne da i u budućnosti složno radimo i odolevamo svim izazovima gradeći našu zajedničku kuću Republiku Srbiju, razvijajući njene potencijale i snažeći dobrobit naših građana.

Želim da Vas Gospod Isus Hristos, blagoslovi i podrži u svakom dobrom delu na radost Srpske pravoslavne crkve i dobrobit Republike Srbije.

Mir Božiji-Hristos se rodi!

Srećna i blagoslovena Nova godina!"