17. januar 2024 13:07

Radojević Škodrić: Naselje Gaj u Barajevu dobilo savremenu ambulantu, uskoro dobija i apoteku

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić posetila je danas novu ambulantu u naselju Gaj u Barajevu koja je počela da radi pre mesec dana i koja je, kako je rekla, izgrađena po najnovijim standardim, a najvila je da će to naselje uskoro dobiti i apoteku.

Navela je da u ambulanti trenutno radi samo lekar opšte prakse, u jednoj smeni, ali je u planu rad u dve smene.

"Takođe, plan je i da se zaposli lekar pedijatar, kao i da radi mala laboratorija, kako građani ne bi morali uzorke krvi da nose u Dom zdravlja u Barajevo", istakla je Radojević Škodrić.

Intext service Video

Ambulanta pokriva naselje od oko 5.000 stanovnika.

"Ti građani su do pre mesec dana morali da idu u dom zdravlja koji je udaljen četiri kilometra", kazala je Radojević Škodrić i dodala da je ovo put ka ispunjenju cilja da do 2027. godine svakom građaninu Srbije bude dostupna zdravstvena zaštita.

Kako je navela, naredni korak jeste otvaranje apoteke u ovom naselju.

"Razgovarala sam sa direktorkom Apotekarske ustanove Beograd, tako da će već sledeće nedelje biti pokrenuta procedura otvaranja i apoteke", rekla je Radojević Škodrić.

Intext service Video

Ona je navela da će za Dom zdravlja u Barajevu biti obezbeđen još jedan ultrazvuk, namenjen ambulanti u naselju Gaj.

"Domu zdravlja u Barajevu isporučićemo u 2024. i jedan mamograf, kao i jedno sanitetsko vozilo", poručila je Radojević Škodrić.

Zahvalila je predsedniku opštine Barajevo na tome što je opština u potpunosti finansirala izgradnju objekta i dodala da je opremanje ambulante pomogao je RFZO.

Radojević Škodrić u Barajevu su dočekali predsednik opštine Slobodan Bata Avramović i direkotorka Doma zdravlja Tamara Kuzmanović.

Vrednost investicije, bez opreme, iznosi 18 miliona dinara.+

Service Photo Gallery