5. mart 2024 18:24

Srednjoškolci iz Šapca posetili Vojnu akademiju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srednjoškolci iz Šapca posetili Vojnu akademiju

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

BEOGRAD - Učenici srednjih škola iz opštine Šabac, koji su ostvarili značajne rezultate u različitim sportovima, posetili su danas Vojnu akademiju u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Više od 50 učenika, zajedno sa predstavnicima Grada Šapca i Sportskog saveza, danas je na Vojnoj akademiji imalo priliku da vidi šta sve nudi ta visokoškolska vojna ustanova, kao i da provede vreme sa nastavnicima i kadetima koji su im predstavili kako izgleda školovanje i život onih koji se pripremaju za vojni poziv.

Načelnik Vojne akademije pukovnik Srđan Blagojević izrazio je zadovoljstvo što ta ustanova može da ugosti srednjoškolce iz Šapca i predstavi im sve ono što tu vojnu školu izdvaja od ostalih - a to su kapaciteti koji omogućavaju odvijanje nastavnih, sportskih i kulturnih aktivnosti za sve mlade ljude koji se odluče da budu kadeti Vojne akademije.

On je, takođe, ukazao da su posete učenika izuzetna prilika da oni i njihovi nastavnici iz prve ruke saznaju zašto su vojne škole odličan izbor za one koji vide svoju budućnost u Vojsci Srbije.

Kadeti Vojne akademije su gostima iz Šapca pokazali kako izgleda kadetski život, kao i šta sve obeleži jedan radni dan onih koji pohađaju Vojnu akademiju.

Srednjoškolci iz Šapca posetili su, tom prilikom i spomen sobu koja svedoči o bogatoj tradiciji našeg visokog vojnog obrazovanja, pištoljsku streljanu, sportski centar, kao i simulator letenja gde su mogli da se oprobaju u upravljanju helikopterima i avionima putem simulacija i dožive nova iskustva upotrebom savremenih nastavnih sredstava.

Današnju posetu obeležile su i zajedničke sportske aktivnosti, kao i zajednički ručak u kadetskom restoranu, piše u saopštenju.