6. mart 2024 12:26

Ekonomski fakultet u Beogradu: Dobili smo EFMD akreditaciju na pet godina

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ekonomski fakultet u Beogradu: Dobili smo EFMD akreditaciju na pet godina

Foto: Shutterstock.com/EQRoy, ilustracija

BEOGRAD - Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, odlukom Akreditacionog odbora Evropske fondacija za razvoj menadžmenta (EFMD) od 5. marta 2024. godine, dobio je EFMD programsku reakreditaciju na pet godina što je maksimalan period za koji se ova akreditacija dodeljuje, saopštio je danas Ekonomski fakultet.

Kako se navodi u saopštenju, to je još jedna potvrda statusa prvog i jedinog fakulteta u Srbiji čiji studijski program osnovnih studija poseduje relevantnu evropsku akademsku akreditaciju.

Ponovno dobijanje evropske akreditacije, nakon inicijalne akreditacije dobijene 2021. godine, predstavlja i dodatnu eksternu potvrdu visokog kvaliteta studijskog programa, načina realizacije nastave i ispita, kvaliteta naučnoistraživačkog rada nastavnika i odličnih performansi diplomaca na tržištu rada.

Svi ti elementi su pokazatelj da Ekonomski fakultet u Beogradu po svim navedenim kriterijumima ispunjava najviše savremene svetske standarde u oblasti visokog obrazovanja, navodi se u saopštenju Ekonomskog fakulteta.

Evropska fondacija za razvoj menadžmenta (EFMD – European Foundation for Management Development) je međunarodno priznata agencije koja provodi postupke akreditacije visokoškolskih ustanova i studijskih programa u oblasti ekonomije i menadžmenta.