17. maj 2024 15:46

Dunjić: Kecmanovići svojim ponašanjem povećavaju duševnu bol roditeljima žrtava

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dunjić: Kecmanovići svojim ponašanjem povećavaju duševnu bol roditeljima žrtava

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BEOGRAD - Snežana Dunjić punomoćnica roditelja ubijene devojčice u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", danas je nakon suđenja ocenila da je to što su Kecmanovići odlučili da ne svedoče u ovom postupku, još jedan primer "šikanoznog" ponašanja prema stradaloj deci i njihovim roditeljima.

Na današnjem suđenju punomoćnik porodice Kecmanović, Marina Ivelja je rekla da oni neće svedočiti u ovom postupku jer nisu u stanju, dok sa druge strane Dunjić smatra da se radi o pokuśaju zamene teza.

"Nama nije jasan takav stav jer ovde dolazi do potpune zamene teze i oni od sebe prave žrtve, a zapravo takvim svojim ponašanjem produbljuju i povećavaju duševnu bol porodica ubijene dece koji su u sud dosle radi emotivne satisfakcije i zadovoljenja potrebe da saznaju istinu, ali ocigledno je da ce biti uskraceni za to", rekla je ona.

Podsetila je da je punomoćnik Kecmanovića pre dva ročišta tražila odlaganje kako bi oni najpre izneli odbranu u krivičnom postupku pa tek onda u parničnom.

Dunjiić tvrdi da je potpuno jasno da je utvrđena nezakonitost u postupanju škole, ukazujući na zapisnik o vanrednom inspekcijskom nadzoru koji je obavljen nakon tragedije, gde, kako je navela, ima 37 podtačaka u kojima su nedostaci i nezakonitosti.

Nastavak ovog suđenja je zakazan za 20. junkada su pozvani razredna VII2 razreda u kom je počinjen masakr, kao i pedagog i psiholog.