20. maj 2024 20:54

Božić: Rekonstrukcijom bolnice zdravstvo u Kikindi započinje novo poglavlje

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/VLADA AP VOJVODINE

KIKINDA - Potpredsednica Pokrajinske vlade Sandra Božić prisustvovala je danas otvaranju rekonstruisanog dela Opšte bolnice u Kikindi, čime su građani i zaposleni dobili moderan i funkcionalan objekat za kvalitetno lečenje i rad, saopštila je Pokrajinska vlada.

"Otvaranjem rekonstruisanih odeljenja - patologije, fizijatrije, psihijatrije i transfuzije - zdravstvo u Kikindi započinje jedno novo poglavlje", izjavila je Božić i dodala da se u ovom obimu nije ulagalo u rekonstrukciju kikindske bolnice gotovo vek i po, od njenog osnivanja.

Rekonstrukciju i nabavku medicinske opreme finansirala je Vlada Republike Srbije, preko Ministarstva za javna ulaganja, dok je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo izdvojio 10,5 miliona dinara za nabavku nemedicinske opreme.

Service Photo Gallery

Božić je ukazala i na to da je ovo prva faza radova, te da će se u narednom periodu stvarati uslovi za izgradnju novog dela bolnice - Poliklinike, kao i za rekonstrukciju u njenim ostalim delovima.

"Pokrajinska vlada će i ubuduće kroz koordinirani rad Sekretarijata i lokalne samouprave nastaviti da podržava realizaciju ovog, ali i svih drugih projekata, koji će Kikinđanima podići životni standard i omogućiti bolji lokalni i regionalni razvoj", izjavila je Božić.

Prema njenim rečima, lekari i medicinsko osoblje su naši heroji, kojima su život i zdravlje drugih najpreči, što se najbolje videlo tokom pandemije virusa korona.

"U narednom periodu nastavićemo sa podrškom poboljšanju uslova rada i položaja svih medicinskih radnika", istakla je Božić.

Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.