20. maj 2024 20:54

Božić: Rekonstrukcijom bolnice zdravstvo u Kikindi započinje novo poglavlje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Božić: Rekonstrukcijom bolnice zdravstvo u Kikindi započinje novo poglavlje

Foto: TANJUG/VLADA AP VOJVODINE

KIKINDA - Potpredsednica Pokrajinske vlade Sandra Božić prisustvovala je danas otvaranju rekonstruisanog dela Opšte bolnice u Kikindi, čime su građani i zaposleni dobili moderan i funkcionalan objekat za kvalitetno lečenje i rad, saopštila je Pokrajinska vlada.

"Otvaranjem rekonstruisanih odeljenja - patologije, fizijatrije, psihijatrije i transfuzije - zdravstvo u Kikindi započinje jedno novo poglavlje", izjavila je Božić i dodala da se u ovom obimu nije ulagalo u rekonstrukciju kikindske bolnice gotovo vek i po, od njenog osnivanja.

Rekonstrukciju i nabavku medicinske opreme finansirala je Vlada Republike Srbije, preko Ministarstva za javna ulaganja, dok je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo izdvojio 10,5 miliona dinara za nabavku nemedicinske opreme.

Božić je ukazala i na to da je ovo prva faza radova, te da će se u narednom periodu stvarati uslovi za izgradnju novog dela bolnice - Poliklinike, kao i za rekonstrukciju u njenim ostalim delovima.

"Pokrajinska vlada će i ubuduće kroz koordinirani rad Sekretarijata i lokalne samouprave nastaviti da podržava realizaciju ovog, ali i svih drugih projekata, koji će Kikinđanima podići životni standard i omogućiti bolji lokalni i regionalni razvoj", izjavila je Božić.

Prema njenim rečima, lekari i medicinsko osoblje su naši heroji, kojima su život i zdravlje drugih najpreči, što se najbolje videlo tokom pandemije virusa korona.

"U narednom periodu nastavićemo sa podrškom poboljšanju uslova rada i položaja svih medicinskih radnika", istakla je Božić.

Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.