28. maj 2024 15:18

Miloš Vučević: Za bazen u Futogu izdvojeno 16 miliona evra

Izvor: TANJUG

podeli vest

Miloš Vučević: Za bazen u Futogu izdvojeno 16 miliona evra

Foto: TANJUG/NENAD MIHAJLOVIĆ

FUTOG - Predsednik vlade Miloš Vučević danas je zajedno sa ministrom građevinarstva Goranom Vesićem obišao završne radove na bazenu Sportskog kompleksa u Futogu i istakao da je u taj projekat uloženo skoro 16 miliona evra.

"Ovo je velika stvar i za Begeč i za Veternik, za taj zapadni deo grada. Kad smo krenuli da radimo bazen u Futogu, mnogi nisu verovali. Ovo je nešto o čemu smo mogli da sanjamo, Nikola Rađen mi kaže da je to treći u Srbiji ovakav olimpijski bazen. Od tri dva su u Novom Sadu. Decenijama je ovaj deo bio zapostavljen, a sada tu deca mogu da se igraju, postoje i tereni", kazao je Vučević.

Prema rečima premijera, bazenski kompleks u Futogu planiran je još u vreme dok je Maja Gojković bila gradonačelnica Novog Sada.

"U jednom periodu nije bilo dovoljno volje da se to uradi, grad nije imao dovoljno novca, ali smo jačali, dovodili nove investicije, imali više zaposlenih građana i tako snažili i uspeli da finasiramo ovakve projekte u delovima grada koji su bili zapostavljeni, a zaslužuju istu pažnju kao i urbani deo grada", rekao je Vučević.

Vučević je dodao i da se nada da će iz Futoga izaći i neka nova braća Pijetlović ili Nikola Rađen koji je i sam prisustvovao otvaranju bazena.

"Zadovoljstvo mi je da stojim ispred vas. Imao sam prilike da igram svuda po svetu i osvajam zlatne medalje za Srbiju. Bazen u Futogu će biti centar svih sportskih dešavanja, ali i komercijalnih. Centar zbivanja za sve uzrasne grupe koje žele da se bave sportom i želimo da ovaj prelepi bazen razvijamo u najboljem mogućem svetlu", rekao je Rađen.

Premijer Srbije Miloš Vučević i ministar infrastrukture Goran Vesić ranije u toku dana obišli su i završne radove na Novosadskom putu u Veterniku.