30. maj 2024 14:14

Rekonstruisan objekat za rad osam organizacija osoba sa invaliditetom u Kikindi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Rekonstruisan objekat za rad osam organizacija osoba sa invaliditetom u Kikindi

Foto: TANJUG/MINRZS

KIKINDA  - Rekonstruisani inkluzivni objekat otvoren je danas u Kikindi i time su stvoreni uslovi za rad osam organizacija za osobe sa invaliditetom i srodnih organizacija i poboljšani uslovi života OSI iz ovog grada, a Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za ovo renoviranje izdvojilo je 11 miliona dinara.

Ministar za rad Nemanja Starović, pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević i gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač otvorili su danas ovaj rekonstruisani inkluzivni objekat.

Starović je tom prilikom naglasio da je ovo prvo ulaganje u taj objekat posle 65 godina.

Kako je saopšteno iz ministarstva, ovaj projekat je deo inicijative Srbija bez barijera, Kikinda bez barijera, deo krovne inicijative Inklizivna Srbija.

"Nastavićemo sa podrškom osobama sa invliditetom, jer zaista želimo da stvorimo uslove jednake za sve, da omogućimo normalan rad i funkcionisanje, obavljanje svakodnevnih aktivnosti osobama sa invaliditetom i to je puni smisao inicijative Inkluzivne Srbije koju mi sledimo", poručio je Starović.

Ministar je ukazao da Ministarstvo pored renoviranja ovog objekta, izdvaja sredstva i po drugim osnovama u cilju podrške osobama sa invaliditetom u Kikindi i da je od početka ove godine za preduzeća za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom i za preduzeća, udruženja i organizacije na području grada Kikinde, koje obezbeđuju prevoz osobama sa invaliditetom izdvojeno nepunih 17 miliona dinara.

Objekat koji je rekonstruisan koriste Organizacija slepih i slabovidih Kikinda, Čoka i Novi Kneževac, Organizacija slepih Severni banat, Kikinda, Međuopštinska organizacije gluvih i nagluvih Kikinda, Sportsko društvo invalida Kikinda, Organizacija rezervnih vojnih starešina Kikinda, Gradski odbor SUBNOR-a i Srpskih ratnih veterana, kao i Savez potomaka ratnika Srbije 1912-1920 godine.

"Kroz kompletno renoviranje i izvođenje građevinskih i svih drugih pratećih radova, stvoreni su uslovi za nesmetano delovanje ovih organizacija, koje imaju dugu tradiciju i veliki broj članova", navodi se u saopštenju.