30. maj 2024 16:25

Za rekonstrukciju obrazovno-vaspitnih ustanova u Vojvodini 186 miliona dinara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Za rekonstrukciju obrazovno-vaspitnih ustanova u Vojvodini 186 miliona dinara

Foto: TANJUG/VLADA AP VOJVODINE/ BIRO ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU

NOVI SAD  - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine -nacionalne zajednice Robert Otot uručio je danas ugovore u vrednosti od 186 miliona dinara za rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju, investiciono i tekuće održavanje objekata 34 ustanove predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja u AP Vojvodini.

Kako se navodi u saopštenju Pokrajinske vlade, za radove na obnovi i održavanju četiri predškolske ustanove opredeljeno je 11,5 miliona dinara, za 20 osnovnih škola izdvojena su 122 miliona dinara, za sedam srednjih škola 45 miliona dinara, dok je za radove na sanaciji u tri doma učenika obezbeđeno 7,5 miliona dinara.

"Na ovogodišnji konkurs pristigla je ukupno 191 prijava, odnosno 130 prijava iz oblasti osnovnog obrazovanja, 42 prijave iz oblasti srednjeg obrazovanja, osam prijava iz oblasti učeničkog standarda i jedanaest iz oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Ukupan iznos traženih sredstava iznosio je skoro 1,7 milijardi dinara, dok je raspoloživo bilo svega 186 miliona dinara", rekao je Otot.

Imajući u vidu to što je ukupan iznos traženih sredstava na konkursu skoro deset puta veći od raspoloživog okvira, planiramo da nastavimo finansiranje rekonstrukcije, adaptacije, sanacije zgrada ustanova obrazovanja i u narednom periodu, izjavio Otot.

Istakao je da će Pokrajinska vlada i dalje dosledno podržavati unapređivanje obrazovanja, kako bi nastavnici, učenici i njihovi roditelji imali sve bolje mogućnosti i uslove u obrazovno-vaspitnim ustanovama u Vojvodini.

"Želim da naša deca s radošću idu u školu, da se osećaju prijatno, bezbedno i da budu motivisani za učenje, a da nastavnici i roditelji budu zadovoljni uslovima i podrškom koju pružamo", zaključio je Otot.