30. maj 2024 17:01

Gašić obišao 63. padobransku brigadu u Nišu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gašić obišao 63. padobransku brigadu u Nišu

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

BEOGRAD  - Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je danas 63. padobransku brigadu na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu.

Gašić je obišao kapacitete za održavanje padobrana i prisustvovao je obuci pripadnika 63. padobranske brigade tokom koje su prikazani segmenti obuke u borenju, pripreme za izvršenje padobranskog skoka, kao i klasični i specijalni padobranski desant.

Kako je daopštilo Ministarstvo odbrane, Gašić se uverio se u obučenost, spremnost, ali i visok moral pripadnika te specijalne jedinice.

"Ovo je godina u kojoj 63. padobranska brigada obeležava osam decenija postojanja. Duga tradicija koja je ispunjena herojstvom njenih pripadnika, pobedama u bitkama, životima njenih pripadnika koji su položeni u zalog odbrane svog naroda ponos su bordo beretke koju časno nose njeni pripadnici čuvajući ugled brigade", rekao je on.

Naglasio je da mu je posebno mu je drago što su se brigadi priključili mladi ljudi koji imaju priliku da uče od najboljih i da osete šta znači biti pripadnik 63. padobranske brigade, jer su jedinstvo i duh zajedništva ono po čemu je ova jedinica prepoznatljiva.